Okkels verruilt Utrecht voor Preston North End

'FC Utrecht incasseert na slechts vijf duels miljoenenbedrag uit Engeland'

9 augustus om 18:40

FC Utrecht gaat Jeppe Okkels verkopen aan Preston North End, dat uitkomt in het Championship. De 25-jarige aanvaller kwam in januari dit jaar over van IF Elfsborg. Utrecht maakt een halfjaar later forse winst.

Okkels heeft geen onuitwisbare indruk achtergelaten in De Galgenwaard. De Deen speelde slechts vijf officiële wedstrijden, waarin hij één assist gaf. Toch wil Preston hem voor een flink bedrag losweken bij Utrecht, dat in januari 700.000 euro overmaakte aan Elfsborg. De Telegraaf meldt, gebaseerd op Deense bronnen, dat Utrecht zo'n twee miljoen euro ontvangt.

Daar bovenop bedingt Utrecht een doorverkooppercentage bij een volgende transfer van Okkels. Het is een bod dat Utrecht niet kan weigeren en dus scheidt alleen de medische keuring de aanvaller nog van Preston. Okkels begon zijn carrière bij Silkeborg IF. In 2020 stapte hij over naar Elfsborg. Onder Ron Jans kwam hij bij Utrecht tot slechts 164 speelminuten.

Direct na zijn komst kreeg Okkels nog het vertrouwen van Jans. Eind februari raakte hij geblesseerd aan zijn knie, waarna hij niet meer terugkeerde in het elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!