Torino heeft Ajax-back Sosa op de korrel

Update: 'Ajax ontvangt voorstel uit Italië wil meewerken aan snel vertrek'

10 augustus om 17:22
Laatste update: 11 augustus om 06:46

Borna Sosa geniet concrete belangstelling van Torino, meldt Toro News, onderdeel van La Gazzetta dello Sport. De Serie A-club is al een tijd op zoek naar een linksback en ziet in Sosa een kandidaat. Dat zou goed nieuws betekenen voor PSV in de strijd om Robin Gosens.

Sosa staat op het verlanglijstje van Torino, maar volgens het Italiaanse medium zijn er meerdere clubs geïnteresseerd in de Kroaat. Zo zou ook het Turkse Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst interesse hebben in Sosa. Torino zou in de 26-jarige Sosa een ideaal profiel zien voor de linksbackpositie.

De interesse van de club uit Turijn is goed nieuws voor PSV. Torino had namelijk ook PSV-target Gosens op de radar, maar lijkt nu overgeschakeld te zijn op onder andere Sosa. Volgens Toro News beschouwt Torino de onderhandelingen met Gosens als afgerond en wendt de club zich tot andere opties.

Sosa werd door Ajax-coach Francesco Farioli buiten de selectie van het eerste elftal gezet, omdat hij als overbodig wordt beschouwd. De Kroatisch international traint momenteel mee met Jong Ajax. Sosa werd vorig jaar voor ongeveer tien miljoen euro naar Amsterdam gehaald. 

Update: Voetbal International bevestigt de interesse van Torino in Sosa. Volgens het medium wil de Italiaanse club de back huren met een optie tot koop. Ajax zal willen meewerken en Sosa heeft zelf al een voorstel voorgeschoteld gekregen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!