Ajax-spelers staan op verkeerde posities, aldus Vink

Vink: 'Sommige spelers bij Ajax staan op verkeerde posities opgesteld'

10 augustus om 13:39

Volgens Marciano Vink worden enkele Ajax-spelers op de verkeerde positie opgesteld door trainer Francesco Farioli. Ook denkt hij dat de selectie een kwaliteitsimpuls nodig heeft, wil het het gewenste spel van de Italiaanse oefenmeester op de mat te leggen.

"Ik ben van mening dat er nog steeds spelers in het team rondlopen, die op een positie staan die ze niet helemaal op het lijf geschreven is", begint Vink zijn uitleg bij Voetbalpraat op ESPN. Wie hij daar specifiek mee bedoelt? "Henderson bijvoorbeeld. Ik vind hem geen spelversneller en ook geen nummer zes die je in het voetbal extra opties gaat geven. Hij doorbreekt geen linies."

Daarnaast zijn er volgens de analist meer Ajacieden die niet op hun beste positie worden opgesteld. "Hato die als linksback moet fungeren. Je ziet dat ze overal aan het passen en meten zijn. Misschien dat er nog spelers gehaald kunnen worden, maar op dit moment overtuigd het me nog niet", blijft Vink kritisch op de Amsterdammers.

De oud-voetballer hoopt dan ook dat Ajax nog de transfermarkt op gaat. "De wedstrijden zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Er zitten wel mooie momenten tussen: de goal van Berghuis tegen Panathinaikos, bepaalde aanvallen met één, twee keer raken... Je ziet echt wel dat ze snel naar de andere kant kunnen komen, maar over het algeheel zul je kwalitatief betere spelers moeten hebben om het spel van Farioli te kunnen spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!