Vermoedelijke opstelling Ajax tegen sc Heerenveen

Vermoedelijke Ajax-XI: Farioli moet tegen Heerenveen Brobbey-knoop doorhakken

10 augustus om 09:40
Laatste update: 10 augustus om 09:43

Ajax wil het dramatische Eredivisie-seizoen 2023/24 zo snel mogelijk uit het geheugen wissen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van aankomende zondag.Trainer Francesco Farioli ziet zijn selectie steeds wat breder worden, en moet zodoende knopen doorhakken voor het duel met de Friezen. 

Remko Pasveer geniet vooralsnog de voorkeur boven Diant Ramaj. Eerstgenoemde was donderdag in Athene misschien wel de grootste uitblinker aan Ajax-zijde, ook volgens Farioli. Hij zal om die reden ook tegen Heerenveen vanaf de aftrap verschijnen. Achterin oogt het tot dusver, in tegenstelling tot vorig seizoen, vrij solide bij Ajax. Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato kunnen zich dan ook wederom opmaken voor een basisplaats. 

Hoewel het Amsterdamse middenvelder nog wat minder rendeert dan de achterhoede, is de verwachting dat ook daar geen veranderingen plaats zullen vinden ten opzichte van het duel met Panathinaikos. Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor spelen hoogstwaarschijnlijk dus weer. Branco van den Boomen klopt met zijn goede invalbeurten wel op de deur, maar doet dat vooralsnog niet hard genoeg om Farioli volledig te overtuigen. 

In de punt van de aanval kan Farioli weer beschikken over Brian Brobbey. Hij gaat in de loop van de weken vast en zeker weer de eerste spits worden, maar het duel met de ploeg van trainer Robin van Persie lijkt nog te vroeg te komen. Tegen Panathinaikos speelde hij een paar minuutjes mee, en Farioli heeft fitheid heel hoog in het vaandel staan. De Italiaan zal dus weer voor Chuba Akpom kiezen. De flanken zullen bezet worden door Steven Berghuis en de aan Wolverhampton Wanderers gelinkte Carlos Forbs, mede ook omdat Steven Bergwijn niet van de partij is. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Berghuis, Akpom, Forbs

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!