Van Persie passeert Noppert voor duel met Ajax

Van Persie heeft slecht nieuws voor Noppert richting openingsduel met Ajax

9 augustus om 17:18

Mickey van der Hart is de doelman van SC Heerenveen tijdens het duel met Ajax zondagmiddag. Trainer Robin van Persie gaf niet veel weg over zijn opstelling, maar verklapte wel dat Van der Hart momenteel zijn eerste keeper is. Dat is slecht nieuws voor Andries Noppert.

"Noppert en Mickey hebben het allebei heel goed gedaan in de voorbereiding, wat betekent dat ik in een luxepositie zit. Dat is eigenlijk heel positief", begint Van Persie tijdens een persmoment. Noppert is zijn status als onbetwiste nummer één na het WK in Qatar kwijtgeraakt. Van der Hart krijgt nu dus wéér de voorkeur boven de Toren van Joure.

Van Persie gaf eerder aan dat hij niet één vaste doelman heeft, wat leidde tot verbazing bij Van der Hart. "Ik dacht wel even: wat gebeurt hier? Deze visie is nieuw. Ik denk dat hij op deze manier iedere keeper perspectief gunt", vertelt Van der Hart. "Het is niet de bedoeling dat wij elkaar iedere week afwisselen, maar dan moet ik wel elke week presteren."

Van Persie verheugt zich op de start van de Eredivisie tegen een 'goed Ajax'. "Je ziet dat het een goede ploeg is, met spelers die echt het verschil kunnen maken. Ik zie ook best veel patronen die de trainer er nu al in geslepen heeft. Het is hartstikke mooi dat we tegen dit team, in een groot stadion mogen beginnen. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden", aldus Van Persie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!