PSV en Feyenoord kunnen Van den Berg niet zomaar betalen

Liverpool vraagt 'godsvermogen' aan PSV en Feyenoord: 'Dat zie ik ze niet betalen'

11 augustus om 07:30
Laatste update: 10 augustus om 10:16

Het gat tussen wat Liverpool verlangt voor Sepp van den Berg, en het bedrag dat zowel PSV als Feyenoord bereid is voor hem op te hoesten, is momenteel simpelweg te groot. Die conclusie wordt getrokken in de podcast Kick-off van De Telegraaf. 

PSV is al geruime tijd in de markt voor Van den Berg, die bij Liverpool nog een contract heeft tot 30 juni 2026. Feyenoord voegde zich deze week bij het rijtje geïnteresseerden, dat overigens ook nog bestaat uit een aantal andere clubs. "Er zijn nog acht clubs in Duitsland en meerdere clubs in de Premier League die hem willen hebben. Sepp van den Berg is hartstikke hot in Europa als centrale verdediger, dat komt omdat hij een fantastisch seizoen bij Mainz heeft gehad", begint journalist Marcel van der Kraan. 

Feyenoord hoopt de centrale verdediger, die Liverpool-trainer Arne Slot heeft kunnen bekoren tijdens de voorbereidingstour in de Verenigde Staten, te verleiden met een aantrekkelijk sportief plaatje. De Rotterdammers spraken naar verluidt al met Van den Berg. "Daar heeft hij ook duidelijk gemaakt dat er voor hem maar één ding belangrijk is: hij wil spelen. Op dat moment deed hij dat niet bij Liverpool."

"Nu is hij op een punt gekomen: ga ik bijtekenen of elders voor mijn speeltijd gaan? Voor de duidelijkheid: Liverpool wil hem dolgraag behouden. Ze willen helemaal niet van hem af, maar die jongen zit op een tweesprong. Hij vraagt zich af: als ik ga bijtekenen, ga ik dan spelen?", vraagt Van der Kraan zich hardop af.

In Engeland was de afgelopen weken lof voor de optredens van Van den Berg. "Ze schreven zelfs dat hij de grote revelatie was van de voorbereiding. De reden dat er niet zomaar een transfer gaat plaatsvinden naar PSV of Feyenoord is dat Liverpool een godsvermogen voor hem wil hebben: 20 miljoen pond (omgerekend 23 miljoen euro). Dat is een behoorlijk bedrag. Feyenoord en PSV zie ik geen 20 miljoen pond betalen", besluit Van der Kraan. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!