Vermoedelijke opstelling PSV voor duel met RKC

Vermoedelijke XI PSV: Bosz neemt werkweigeraar Teze na excuses in genade aan

10 augustus om 07:23

PSV begint zaterdagavond tegen RKC Waalwijk aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Eindhovenaren zullen koste wat kost de landstitel willen prolongeren, maar hebben zo vlak voor de start nog wel de nodige defensieve onzekerheden. VoetbalPrimeur stapt in de schoenen van trainer Peter Bosz en neemt de vermoedelijke opstelling met je door. 

Over wie zaterdagavond tegen RKC het doel verdedigt, bestaat geen enkele twijfel. Dat zal Walter Benítez zijn. Achterin is het voor Bosz sleutelen geblazen. Wat te doen met Jordan Teze? De clubman meldde zich deze week vanwege AS Monaco gerelateerde transferperikelen af bij Bosz, die daar geen enkel goed woord voor over had. Later op de dag volgde een uitgebreid excuses van Teze, die geaccepteerd werd door PSV. Het lijkt dan ook aannemelijk dat hij tegen RKC, mede ook vanwege de defensieve problemen, 'gewoon' in de basis begint. 

In dat geval zal hij een achterhoede vormen met Ryan Flamingo, de waarschijnlijk herstelde Olivier Boscagli en Fredrik Oppegård. Armando Obispo, Mauro Júnior en Sergiño Dest zijn vanwege blessures nog altijd niet van de partij. Op het middenveld van PSV zijn Oranje-internationals Jerdy Schouten en Joey Veerman zekerheidjes. Ismael Saibari zal hen niet completeren, want hij heeft nog te veel last van een 'tik' die hij kreeg tijdens het duel met Feyenoord. PSV zal tegen RKC veelvuldig de bal hebben, waardoor het voor de hand ligt om Malik Tillman op te stellen, die in de kleine ruimte sterker is dan Guus Til. 

In de voorhoede van PSV is er ongetwijfeld een basisplaats voor Johan Bakayoko. Datzelfde geldt ook voor Luuk de Jong en Noa Lang. Het Brabantse onderonsje begint om 21.00 uur, en wordt gefloten door scheidsrechter Joey Kooij. 

De opstelling van PSV: Benítez; Teze, Flamingo, Boscagli, Oppegard; Schouten, Veerman, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lang