Feyenoord huurt Bueno van Wolves

'Groot nieuws: Feyenoord heeft Premier League-linksback zo goed als binnen'

9 augustus om 17:28
Laatste update: 9 augustus om 17:31

Feyenoord gaat zich versterken met Hugo Bueno, meldt Voetbal International. De 21-jarige Spanjaard komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. Daarmee heeft Brian Priske er een optie bij op de linksbackpositie, waar Quilindschy Hartman nog revalideert van een zware knieblessure.

De Spaanse linksachter zal tot Hartman weer fit is de concurrentiestrijd aan gaan met Gijs Smal, die tijdens de voorbereiding geblesseerd raakte maar nu weer fit is. Met Bueno heeft Priske er een optie bij op de linkerflank in zijn 343-systeem. De komst van Bueno lijkt te betekenen dat Marcos López uit kan kijken naar een nieuw avontuur. 

Priske benadrukte tijdens afgelopen persconferentie dat Feyenoord versterkingen nodig heeft. Met Mats Wieffer en Yankuba Minteh zijn twee sterkhouders vertrokken die direct vervangen zullen moeten worden, aldus de oefenmeester. Ook de naam van 'PSV-target' Sepp van den Berg zingt rond in De Kuip, maar daar wilde Priske zich niet over uitlaten. 

Bueno maakte op jonge leeftijd vanuit Spanje de overstap naar de Wolves. De afgelopen seizoenen werd hij voornamelijk als invaller gebruikt in Engeland. Zijn teller staat op 42 Premier League-wedstrijden. Hierin was hij goed voor één assist. 

Of Feyenoord een optie tot koop heeft bedongen in de deal, is (nog) niet bekend. Zijn marktwaarde wordt momenteel ingeschat op zo'n zes miljoen euro. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!