Bochum toont interesse in Medic

'Bundesliga-interesse voor Medic: Rugani-transfer naar Ajax weer iets dichterbij'

9 augustus om 10:42

Na HSV heeft ook VfL Bochum interesse getoond in Jakov Medic, zo weet de Duitse tak van Sky Sport te melden. De verdediger van Ajax, die mag vertrekken uit Amsterdam, zou zelf dolgraag de overstap willen maken naar de Bundesliga-club. 

Medic, die in de zomer van 2023 door Sven Mislintat naar Ajax werd gehaald, komt vooralsnog nauwelijks tot niet voor in de plannen van trainer Francesco Farioli. De Kroatische stopper mag dan ook vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Marco Conterio, journalist van het Italiaanse Rai en TuttoMercato, meldde donderdag al dat HSV is opgedoemd als mogelijke uitweg. 

Ook Bochum is nu voor hem in de race. Die Unabsteigbaren dreigen de Braziliaanse verdediger Bernardo kwijt te raken aan Union Berlin, en zijn om die reden op zoek naar een vervanger. De club hoopt Medic, die in Amsterdam nog een contract heeft tot medio 2028, snel los te weken. Zelf wil hij maar al te graag de overstap maken, zo is te lezen. 

De gesprekken tussen Ajax en Bochum zijn inmiddels gaande, zo bevestigen bronnen rondom de Amsterdamse club. Er wordt geen melding gemaakt over een transfersom. Ajax betaalde vorig jaar nog drie miljoen euro voor de 25-jarige verdediger. 

Het naderende vertrek van Medic betekent dat Ajax zichzelf wat financiële ademruimte verschaft voor inkomende transfers. Daniele Rugani geldt zoals bekend als topkandidaat om de achterhoede van Farioli te versterken. Zijn komst wordt bij een verkoop van Medic bespoedigd. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!