Rensch gaat niet in op contractaanbieding van Ajax

'Ajax-back wijst contractvoorstel af: Kroes en co. vrezen transfervrij vertrek'

9 augustus om 10:00

Devyne Rensch is vooralsnog niet ingegaan op een nieuw contractvoorstel van Ajax. Dat meldt Het Parool vrijdagochtend. De rechtsback loopt op 30 juni 2025 uit zijn contract, en zou om die reden in aanmerking komen voor een verkoop deze zomer. 

'Wat zal Ajax bijvoorbeeld doen met Devyne Rensch, de 21-jarige rechtsback met nog een eenjarig contract?', vraag Het Parool zich hardop af in een uitgebreid artikel over de huidige transfersituatie van Ajax, dat zich graag wil versterken, maar daarvoor genoodzaakt is te verkopen. 

De Amsterdammers hebben Rensch een nieuw contractvoorstel voorgeschoteld, maar de enkelvoudig international van Oranje heeft die naast zich neergelegd. Over de reden daarvan doet Het Parool geen uitspraken. 

Als de situatie zo blijft, bestaat de kans dat Rensch over een jaar gratis de deur uitloopt in de Johan Cruijff ArenA. Dat scenario zal technisch directeur Alex Kroes graag willen voorkomen, want Ajax kan zich dat met de huidige penibele financiële situatie simpelweg niet veroorloven. Of Ajax Rensch op korte termijn weer gaat proberen te verleiden van het zetten van een krabbel, is niet duidelijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!