De Boer over opmerkelijke actie Akpom

De Boer snapt opmerkelijke actie Akpom: 'Ik begrijp dat hij baalde'

9 augustus om 09:30

Ronald de Boer begrijpt de onvrede bij Chuba Akpom. De spits van Ajax kreeg vorige week, na de return tegen FK Vojvodina, kritiek nadat hij niet juichte bij de goal van Josip Sutalo.

Sutalo benutte in Servië de rebound, nadat de eerste inzet van Akpom gekeerd werd door de doelman van Vojvodina. De Engelsman liep niet mee in de feestvreugde rondom Sutalo. "Ergens kan het niet als je kijkt naar het proces waarin je nu zit, maar als speler begrijp ik het wel", zegt De Boer een week later rondom de wedstrijd tegen Panathinaikos (0-1) op Ziggo Sport. "Hij krijgt kritiek, mensen zeggen: is hij wel Ajax-waardig?"

"Hij wil dan op zo'n moment zijn middelvinger opsteken zo van: ik ben hier en dit zijn belangrijke goals die ik maak", doelt De Boer op de gemiste kans, waarop Sutalo scoorde. "Ik begrijp dat hij wel een beetje baalde."

De Boer zou het begrijpen als Ajax voor het sluiten van de markt Akpom van de hand wil doen. "Ajax zal kijken naar de mogelijkheden als hij gewild is, want Ajax heeft geld nodig. Ik denk dat Akpom op het lijstje staat (om te vertrekken, red.)."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!