Chelsea versterkt zich met Belgische keeper Penders

'Chelsea maakt 20 miljoen euro over en voegt zevende doelman toe aan keepersgilde'

8 augustus om 20:55

Doelman Mike Penders gaat Genk achter zich laten voor een avontuur bij Chelsea. Dat meldt Fabrizio Romano. De Belg wordt daarmee de zevende doelman bij de eerste selectie van Chelsea.

De negentienjarige doelman maakt voor twintig miljoen euro inclusief bonussen de stap naar Genk. Chelsea ziet heel veel potentieel in Penders en dus biedt de club hem ook een langdurig contract aan. De Belg blijft tot maar liefst 2032 bij de Londenaren. De jonge Penders zal het komende seizoen nog actief blijven voor Genk, maar na deze jaargang zal hij de overstap naar Londen maken. Penders had nog een contract tot 2028 bij Genk.

Chelsea is inmiddels bezig aan wederom een knotsgekke transferzomer. De Londenaren haalden al acht spelers en het lijkt dat ze het daar niet bij gaan laten. Zo wordt de komst van Penders binnenkort officieel gemaakt, net als die van Samu Omorodion van Atlético Madrid. Of Penders volgend seizoen veel kans maakt op speeltijd bij Chelsea is de vraag. De Belg wordt dan de zevende keeper op de loonlijst van het eerste elftal.