Chelsea presenteert zevende zomeraanwinst

Chelsea presenteert zevende zomeraanwinst: 41e selectiespeler kost miljoenen

8 augustus om 15:56
Laatste update: 8 augustus om 19:44

Chelsea heeft zich versterkt met de negentienjarige Aaron Anselmino. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Het Argentijnse talent komt voor ruim zeventien miljoen euro over van Boca Juniors.

Anselmino wordt door Chelsea direct weer uitgeleend aan Boca Juniors. De centrale verdediger staat te boek als een groot talent in Argentinië. Hij speelde tot nu toe vijf wedstrijden in de hoofdmacht van de Argentijnse topclub. In de zomer van 2025 zal hij aansluiten bij Chelsea.

Met de komst van Anselmino stijgen de totale transferuitgaven van The Blues naar 129 miljoen euro. Dat geld werd besteed aan Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City), Filip Jørgensen (Villarreal), Omari Kellyman (Aston Villa) Renato Veiga (FC Basel), Caleb Wiley (Atlanta United), Marc Guiu (Barcelona) en dus Anselmino. Ook Atlético Madrid-spits Samu Omorodion staat op het punt om bij Chelsea te tekenen. De Londenaren betalen zo'n veertig miljoen euro voor hem.

Chelsea verkocht voor ruim honderd miljoen euro deze zomer. Het meeste geld werd er verdiend aan de verkoop van Ian Maatsen aan Aston Villa voor 44,5 miljoen euro. Jeugdproduct Conor Gallagher zal een dezer dagen naar Atlético Madrid vertrekken voor ruim veertig miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!