Kalmar FF bevestigt vertrek Trenskow, transfer naar Heerenveen kwestie van tijd

Heerenveen lijkt buitenspeler te mogen verwelkomen: 'Medische keuring gepland'

8 augustus om 11:19

In Friesland lijkt men zich op te kunnen gaan maken voor de komst van Jacob Trenskow. Bij sc Heerenveen zijn ze al geruime tijd in de weer met de transfer van de Deense buitenspeler. Zijn huidige club, het Zweedse Kalmar FF, bevestigt op X dat de aanvaller momenteel op weg is naar een 'club uit het buitenland'.

'Trenskow ontbreekt op de training, omdat hij toestemming heeft gekregen om een buitenlandse club te bezoeken en om daar zijn medische keruing te ondergaan', schrijft Kalmar donderdagochtend op het eigen X-account. De kans dat Heerenveen de komst van de Deen een dezer dagen gaat bevestigen lijkt aannemelijk.

De kansen van Heerenveen om de 23-jarige Deen in te lijven werden eerder deze week al hoog ingeschat. Mede door de weinig florissante financiële positie van zijn huidige werkgever.

Trenskow verruilde HB Köge in zijn geboorteland in de zomer van 2023 voor de Zweedse club, waar hij snel furore maakte. Dit seizoen staat de teller op acht goals en zeven assists in twintig optredens.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!