'Heerenveen richt pijlen op grote ster van Kalmar'

Update: 'Heerenveen heeft beet bij Deense aanvaller, transfersom ook bekend'

7 augustus om 19:48
Laatste update: 7 augustus om 19:48

SC Heerenveen maakt werk van de komst van een nieuwe vleugelaanvaller. De Friezen zijn in onderhandeling met Kalmar FF over de transfer van Jacob Trenskow, melden het Deense Tipsbladet en het Zweedse Expressen.

De kansen van Heerenveen om de 23-jarige Deen in te lijven, worden hoog ingeschat, mee door de weinig florissante financiële positie van zijn werkgever. Expressen en Tipsbladet noemen hem de grote ster van Kalmar FF, waar hij nog een contract tot eind 2026 heeft. Hoeveel Trenskow moet kosten, is niet duidelijk. 

Trenskow verruilde HB Köge in zijn geboorteland in de zomer van 2023 voor de Zweedse club, waar hij snel furore maakte. Dit seizoen staat de teller op acht goals en zeven assists in twintig optredens. 'Hij zou zondag al in de Johan Cruijff Arena kunnen staan als Heerenveen topclub Ajax ontmoet in de eerste speelronde in de Eredivisie', stelt het Deense medium.

Heerenveen was na het vertrek van Osame Sahraoui naar Lille op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller. Momenteel kan trainer Robin van Persie beschikken over Ché Nunnely, Ilias Sebaoui en Danilo Al-Saed. Die laatste twee spelen evenwel het liefst vanaf links.

Update: SC Heerenveen gaat Jacob Trenskow spoedig verwelkomen. Volgens Leeuwarder Courant is de 23-jarige Deense rechtsbuiten zo goed als binnen. Hij komt voor ongeveer één miljoen euro over van Kalmar FF, waar hij volgens Scandinavische media 'de grote ster' was met acht goals en zeven assists in twintig duels.