Heerenveen krijgt nog miljoenen van CSKA Moskou voor Ejuke

Heerenveen hunkert naar miljoenen uit Rusland: 'Hadden we kunnen herinvesteren'

3 augustus om 09:52

Bij sc Heerenveen wachten ze nog altijd op de resterende 3,1 miljoen euro die ze tegoed hebben van CSKA MoskouChidera Ejuke verkaste in 2020 van Friesland naar de Russische hoofdstad, maar wacht nog altijd op het restant van de destijds overeengekome transfersom. Dat levert nu zorgen op in Friesland.

Ejuke is inmiddels al vier jaar weg uit Heerenveen, maar de Friezen hebben nog altijd een bedrag van ruim drie miljoen euro te goed van CSKA. Heerenveen zit al geruime tijd achter het geld aan en stapte zelfs naar de FIFA en het CAS.

"Ze geven ons gelijk, maar tussen je gelijk krijgen en je geld krijgen zit helaas nog wel een verschil", zegt algemeen directeur Ferry de Haan tegen Voetbal International. "We hebben het lang volgehouden, maar het missen van die miljoenen ga je nu wel voelen. Dat gaat dit seizoen wringen en daar zullen we rekening mee moeten houden."

CSKA mocht de ruim elf miljoen euro, waarmee beide partijen in 2020 akkoord gingen, in meerdere termijnen overmaken richting Friesland. Echter weigeren de Russen nu om het laatste deel te betalen. "Hadden we de transfergelden van Ejuke wél al binnengekregen, dan hadden we nu een groter deel van de transfersom van de vertrokken Osame Sahraoui kunnen herinvesteren in onze selectie", treurt De Haan.

In het afgelopen seizoen speelde Ejuke al geen wedstrijden meer in Rusland. Door CSKA werd hij verhuurd aan het Royal Antwerp van Marc Overmars en toenmalig trainer Mark van Bommel. In Antwerpen kende Ejuke een sterk jaar, wat hem afgelopen zomer een transfer naar Sevilla opleverde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!