Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Panathinaikos

Vermoedelijke opstelling Ajax: rentree routinier lonkt door blessure in aanval

8 augustus om 18:25
Laatste update: 8 augustus om 18:25

Ajax wacht donderdag met een uitwedstrijd tegen Panathinaikos een nieuwe horde richting de Europa League. Francesco Farioli zal door het ontbreken van Christian Rasmussen zijn opstelling noodgedwongen moeten wijzigen, maar ook Steven Bergwijn is nog niet fit.

Op doel lijkt Farioli ondanks de kritiek gewoon weer te kiezen voor Remko Pasveer. De defensie lijkt ook ongewijzigd in vergelijking met het tweeluik tegen FK Vojvodina. Devyne Rensch, Youri Baas, Josip Sutalo en Jorrel Hato worden aan de aftrap verwacht. Op het middenveld lijkt Farioli ook nog maar weinig reden tot wisselen te hebben. Met Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson en Kenneth Taylor lijkt hij ook in die linie niet te verrassen.

Een linie waar Farioli wel zal moeten wijzigen, is de aanval. Rasmussen was tegen Vojvodina de rechtsbuiten van Ajax, maar hij moet door een blessure het duel in Griekenland laten schieten. Verwachting is dat Rasmussen wel fit genoeg is om de seizoensopening tegen sc Heerenveen mee te doen. Tegelijkertijd wordt verwacht dat Steven Berghuis terugkeert. Hij zal dan de plek van Rasmussen naast Chuba Akpom en Carlos Forbs op zich nemen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Baas, Sutalo, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs.