Pasveer spoort clubleiding Ajax aan om spelers te halen

Ajax-selectie legt meer druk bij clubleiding: 'Er zal nog iets moeten gebeuren'

8 augustus om 06:57

Remko Pasveer vindt dat Ajax zich nog moet versterken als het komend jaar een goed seizoen wil draaien. In gesprek met de Telegraaf praat de doelman over het uitblijven van die transfers, zijn nieuwe rol en het bewind van Francesco Farioli.

Voor Pasveer is het duidelijk dat er versterkingen bij moeten komen. "Ja, dat vind ik wel. Als je naar PSV - Feyenoord afgelopen zondag kijkt, dan zie je meer ervaring, volwassenheid en leiderschap. Dat zijn in mijn ogen de eigenschappen die ons een boost kunnen geven. We moeten wel realistisch zijn, want buiten Bertrand Traoré is er niemand bijgekomen. Er zal wel echt iets moeten gebeuren, maar die bal ligt bij de clubleiding."

Pasveer liet zich vorig seizoen nog negatief uit over de mentaliteit van zijn teamgenoten, maar dat is onder Farioli wel anders. "De trainingen zitten altijd vol energie en we gaan zonder rust tussendoor van oefening naar oefening. Die focus vind ik goed en het houdt ons scherp. Er is nog een lange weg te gaan en niet alles gaat goed, maar we werken wel meer vanuit een idee en een visie."

Kijkend naar zijn eigen rol reageert Pasveer ook op de vraag of hij het verrassend vond dat hij eerste keeper werd. "Ja en nee. Ja, omdat er met Diant Ramaj, Geronimo Rulli en Jay Gorter drie jongens waren gehaald die meer toekomst hebben dan ik. En nee omdat ik een goede voorbereiding heb gehad en de trainer mij met mijn ervaring als een belangrijke schakel ziet om het centrum van achteruit te kunnen aansturen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!