Ajax weer genoemd in Brazilië: 'São Paulo-spits (17) op lijstje'

'Ajax scout volop in Brazilië en concurreert met PSG om 17-jarige goalgetter'

7 augustus om 21:35

Ajax wordt opnieuw gelinkt aan een Braziliaans talent. Ryan Francisco, een zeventienjarige spits van São Paulo, zou in beeld zijn bij de Amsterdammers én Paris Saint-Germain.

Francisco is nog geen onderdeel van de hoofdmacht, maar in de vermaarde jeugdopleiding van São Paulo heeft de spits al naam gemaakt met 23 goals in 30 wedstrijden. Dat zou ook Ajax zijn opgevallen: de Amsterdammers hebben volgens de laatste geruchten in Brazilië geïnformeerd. Ook PSG, dat de laatste jaren regelmatig Braziliaanse talenten haalt, zit op het vinkentouw.

Op dit moment hebben Ajax en PSG hun interesse nog niet geconcretiseerd, maar de twee clubs zouden kenbaar hebben gemaakt dat ze miljoenen willen betalen. De vraagprijs van São Paulo schommelt naar verluidt rond de twaalf miljoen euro. De Braziliaanse topclub zou hem in 2025 willen overhevelen naar de hoofdmacht, mocht hij dan nog niet verkocht zijn.

Ajax ook gelinkt aan Hélinho

In het Braziliaanse geruchtencircuit wordt Ajax ook in verband gebracht met Hélinho. Ook hij werd opgeleid bij São Paulo. Sinds 2022 maakt de 24-jarige spits zijn doelpunten voor Red Bull Bragantino. Voor Hélinho zou technisch directeur Alex Kroes al wel concreet zijn geworden, al is dat vooralsnog nergens bevestigd.