Mossou ziet Ajax komend seizoen verrassen in Eredivisie

Mossou ziet Ajax verrassen onder Farioli: 'In top kan het heel snel omdraaien'

7 augustus om 20:45
Laatste update: 7 augustus om 21:32

Sjourd Mossou vindt PSV de 'absolute topfavoriet' om de Eredivisie komend seizoen te winnen, maar denkt wel dat Ajax zomaar eens zou kunnen gaan verrassen. Dat stelt de journalist terwijl hij zijn Eredivisie-voorspellingen deelt met Voetbal International.

"PSV is de absolute favoriet. Het is denk ik ook logisch om PSV als favoriet in te schatten. Zij hebben de meeste individuele kwaliteit, maar ook stabiliteit. Met dezelfde trainer en hetzelfde geraamte van het elftal. Bij Feyenoord zal er veel veranderen, bij Ajax zal er ongetwijfeld veel meer beter gaan. Slechter dan vorig seizoen kan het niet in Amsterdam", begint de journalist van het Algemeen Dagblad zijn voorspellingen, alvorens hij dieper op Ajax in gaat.

"Ik geloof dat dingen in de top heel snel kunnen omdraaien", gaat Mossou verder. "Bij Ajax is de puinhoop echter wel zo extreem, dat er dusdanig veel moet veranderen. Je kunt niet verwachten dat Ajax weer op en top kampioenskandidaat is. Ze moeten zoveel doen in de selectie en in de begroting, dan is het gek om te zeggen dat ze kampioen worden. Ik verwacht wel dat ze in de top drie eindigen."

Met name één Ajacied kan de journalist bekoren. "Berghuis zou er goed aan doen om persoonlijke revanche te nemen en te laten zien dat hij nog steeds één van de beste spelers uit de Eredivisie is. Hij is een fantastische speler. Ajax heeft denk ik ook wel behoefte aan een soort boegbeeld die de verwachtingen kan dragen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!