Slot wil Zubimendi naar Liverpool halen

'Slot ziet in Spaanse EK-winnaar droomkandidaat voor 6-positie bij Liverpool'

7 augustus om 14:33

Arne Slot wil Martin Zubimendi naar Liverpool halen. De Nederlandse manager, die van een controlerende middenvelder zijn topprioriteit heeft gemaakt, is zeer gecharmeerd van de Spaanse middenvelder. 

De interesse van Liverpool in Zubimendi wordt gebracht door zowel The Athletic als Fabrizio Romano. Het wordt voor Slot en co. nog wel een hele klus om de speler daadwerkelijk binnen te hengelen. Zubimendi mag bij zijn club Real Sociedad vertrekken voor het vaste en hoge bedrag van 60 miljoen euro. 

Het is nog niet duidelijk of Sociedad bereid is om met Liverpool te praten over een lagere transfersom. The Reds moeten daarnaast ook Zubimendi persoonlijk nog zien te overtuigen van een stap naar Anfield. Dat is voorgaande gegadigden, zoals Arsenal en ook FC Barcelona, niet gelukt. 

De 25-jarige Zubimendi maakte deel uit van de Spaanse selectie die er op het EK met de eindzege vandoor ging. De middenvelder was in Duitsland de stand-in van Rodri. Toen laatstgenoemde na 45 minuten spelen uitviel in de finale tegen Engeland, maakte Zubimendi zijn opwachting. 

Slot, die een vlekkeloze voorbereiding achter de rug heeft met Liverpool, heeft al de nodige controlerende middenvelders uitgeprobeerd. Van Wataru Endo tot Ryan Gravenberch. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!