'Liverpool slaat miljoenenbod Southampton op Carvalho af'

'Slot is geïmponeerd en ziet Liverpool 'nee' zeggen tegen Brits miljoenenbod'

5 augustus om 11:12

Liverpool en Arne Slot blokkeren een vertrek van Fábio Carvalho, meldt The Athletic. Southampton heeft tevergeefs een miljoenenbod uitgebracht op de 21-jarige aanvaller uit Portugal, die ook is gelinkt aan Feyenoord.

Southampton keert dit seizoen terug in de Premier League en probeert de ambities kracht bij te zetten op de transfermarkt. Voor doelwit Carvalho hadden The Saints een slordige 17,5 miljoen euro over, maar Liverpool zou het bod meteen hebben afgeslagen.

Liverpool peinst er niet over om Carvalho van de hand te doen. Alleen bij een torenhoog bod is een verkoop eventueel bespreekbaar. Het is onduidelijk of Southampton van plan is terug te komen voor de Portugees.

Carvalho maakt in de voorbereiding een goede indruk bij Liverpool. Volgens The Athletic is Slot zelfs 'hugely impressed'. Hij blijft graag een beroep blijven doen op Carvalho, die in de oefenduels met Real Betis, Arsenal en Manchester United telkens aan de aftrap stond. Luis Diaz, Cody Gakpo, Darwin Nunez en Diogo Jota worden nog wel ingepast bij Liverpool.