Ajax-bannelingen weigeren bij tweede te trainen

'Ajax-viertal verzet zich tegen Farioli en weigert mee te trainen met Jong Ajax'

7 augustus om 09:20
Laatste update: 7 augustus om 09:22

Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Silvano Vos willen niet meetrainen bij Jong Ajax. Dat vertelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert in de podcast Tekengeld. Het viertal werkt momenteel een apart trainingsschema af.

Recentelijk kwam naar buiten dat coach Francesco Farioli knopen heeft doorgehakt over de Ajax-selectie. Tahirovic, Vos, Sosa en Wijndal mogen daarom niet meer meetrainen met de selectie van het eerste. Het viertal werd teruggezet naar het tweede elftal van de Amsterdammers, in afwachting van een transfer. 

Volgens Willaert zit de vork echter net iets anders in de steel. "Ik lees overal dat ze zijn teruggezet naar het tweede, maar ik hoorde juist dat deze jongens niet met het tweede mee willen trainen en apart trainen op De Toekomst." Vanuit Ajax is er geen bevestiging van dit nieuws.

Tijdens de Open Dag die Ajax maandag had werd ook bekend dat Naci Ünüvar mag vertrekken uit Amsterdam. Het is niet bekend of hij ook niet wil meetrainen. Ünüvar zou op het lijstje staan van een aantal clubs uit de Eredivisie. Een speler als Wijndal zou qua salaris te duur zijn voor clubs in Nederland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!