Farioli over Vos, Wijndal, Sosa en Tahirovic

'Farioli haalt bezem door Ajax-selectie: geen plaats meer voor viertal'

30 juli om 06:15
Laatste update: 30 juli om 10:48

Francesco Farioli heeft de bezem door de selectie van Ajax gehaald. Dat meldt De Telegraaf. Silvano Vos, Owen Wijndal, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic hebben te horen gekregen dat er deze week op de trainingen van het eerste elftal geen plaats voor ze is.

Vos, Wijndal, Sosa en Tahirovic trainen voorlopig mee met Jong Ajax. Het viertal zal niet mee afreizen met Ajax naar Servië voor het duel met Vojvodina in de voorronde van de Europa League van donderdag. Alle vier mogen ze vertrekken. Farioli haalt de bezem door de selectie, omdat deze na de terugkeer van Brian Brobbey en Steven Bergwijn veel te groot is geworden. 

Volgens De Telegraaf moesten er bij Ajax tijdens de partijspelen elf-tegen-elf zelfs spelers reserve staan. 'Het heeft ermee te maken dat veel spelers voor wie de kans op speeltijd op voorhand klein leek onder de nieuwe trainer toch voor hun kans wilden gaan. Door klare wijn te schenken, weet iedereen inmiddels waar hij aan toe is', klinkt het. 

Naast dat de selectie verkleind moest worden, heeft de harde boodschap van Farioli nog een ander doel. De Amsterdammers verwachten dat in ieder geval Wijndal, Vos, Sosa en Tahirovic nu eieren voor hun geld zullen kiezen en met hun zaakwaarnemers naar andere clubs zullen gaan kijken. Met het geld dat die spelers op moeten gaan leveren hopen de Amsterdammers de selectie te versterken. Zolang er niemand vertrekt, kan technisch directeur Alex Kroes niets doen op de transfermarkt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!