Farioli verklaart terugzetten viertal: 'Pijnlijk, maar de selectie was te groot'

Farioli verklaart terugzetten viertal: 'Pijnlijk, maar de selectie was te groot'

31 juli om 20:55
Laatste update: 31 juli om 21:04

Francesco Farioli heeft Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Silvano Vos teruggezet naar de beloftenploeg omdat de selectie van Ajax in zijn ogen te groot was. Dat verklaarde de trainer van de Amsterdammers op de persconferentie in aanloop naar de return tegen FK Vojvodina. 

"Dit zijn de lastigste beslissingen voor een coach", vertelde Farioli. "De selectie was te groot, we kunnen niet dertien tegen dertien spelen." Volgens de Italiaanse coach bestaat zijn selectie in het ideale scenario uit 22 veldspelers en een aantal keepers en greep hij daarom in. "We moesten de groep inkrimpen."

Farioli beseft dat zijn besluit hard aankomt bij Wijndal, Tahirovic, Sosa en Vos. "Het is pijnlijk. Voor hen en voor mij. Maar wat vandaag pijnlijk is, kan morgen een nieuwe kans voor hen betekenen."

Ajax wil Vos verkopen

Van het viertal dat terug is gezet naar Jong Ajax mag Vos vertrekken. De jongeling staat onderaan de pikorde op het middenveld en wordt in Amsterdam gezien als een 'moeilijk coachbaar' talent. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat voor Sosa, Wijndal en Tahirovic ook geen plek meer is in Amsterdam.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!