'Deco in Duitsland, Olmo op weg naar Barça'

'Deco gearriveerd in Duitsland: Barça gaat all-in, sleuteldag op komst'

6 augustus om 09:48
Laatste update: 7 augustus om 10:00

De toekomst van Dani Olmo wordt heel snel duidelijk. FC Barcelona-directeur Deco is maandagavond naar Duitsland afgereisd om de onderhandelingen met RB Leipzig af te ronden, melden transferexperts Fabrizio Romano en Matteo Moretto. 

Volgens de gezaghebbende verslaggevers wordt dinsdag een 'sleuteldag'. Deco zal belangrijke gesprekken voeren met Leipzig over de transfer van Olmo. Hij zal namens Barça 'all in' gaan en het bod op de Spaanse EK-winnaar flink verhogen. De Catalanen willen in totaal zestig miljoen euro betalen, inclusief bonussen.

Een akkoord tussen Barça en Leipzig is inmiddels dicht bij, klinkt het. Wel moet er nog gesproken worden over de betalingsstructuur, de termijnen en bonussen. Hoe dan ook lijkt Olmo spoedig zijn gewenste transfer te krijgen. De 26-jarige aanvallende middenvelder wil dolgraag terugkeren naar de La Liga-grootmacht, waar hij jarenlang in de jeugd speelde. Zelf bereikte hij al een persoonlijk akkoord met de club, schreven Spaanse media.

Overigens gaat Barça nu vol voor Olmo doordat het nog altijd onduidelijk is of Nico Williams vertrekt bij Athletic Bilbao. De vleugelaanvaller, die grote indruk maakte namens Spanje op het EK, wordt ook begeerd door Paris Saint-Germain, maar lijkt te kiezen voor een langer verblijf in Baskenland.