'FC Barcelona en Olmo bereiken akkoord over langdurig contract'

'FC Barcelona en Olmo bereiken akkoord over langdurig contract'

1 augustus om 11:56

FC Barcelona en Dani Olmo zijn het met elkaar eens geworden over een langdurige verbintenis. De Spaanse middenvelder kan bij Barça een contract voor zes jaar tekenen, mits de Catalanen een transferakkoord bereiken met RB Leipzig. 

Dat meldt onder meer Fabrizio Romano, die weet dat Barcelona een nieuw bod heeft ingediend bij Leipzig. De Spanjaarden zouden een vaste transfersom van 55 miljoen euro met 4 miljoen aan 'makkelijk haalbare bonussen' en 3 miljoen aan 'moeilijk haalbare bonussen' op tafel hebben gelegd. Leipzig hield tot nu toe altijd vast aan een vraagprijs van rond de 60 miljoen euro. 

Olmo wil niets liever dan een transfer maken naar Barça, klinkt het. De creatieve middenvelder is na vier jaar in Duitsland, 146 wedstrijden met 29 doelpunten en 34 assists voor Leipzig en een sterk EK met Spanje toe aan een volgende stap.

Deco, Joan Laporta en Barça-trainer Hansi Flick zien in Olmo de toptransfer van deze zomer. Doordat de focus van Barcelona nu volledig op Olmo ligt, bevindt de transfer van Nico Williams zich volgens Sky Sport voorlopig in de 'rustmodus.' De aanvaller van Atletic Bilbao werd de afgelopen weken meermaals in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht.