'Liverpool en Slot willen drie aankopen'

'Liverpool en Slot gaan nog voor drie posities de transfermarkt op'

6 augustus om 09:24

Liverpool hoopt zich deze transferperiode nog te versterken met een nieuwe controleur. Dat meldt The Athletic. Desondanks is de nieuwe trainer Arne Slot op die positie ook zeer te spreken over Ryan Gravenberch.

Wataru Endo was vorig seizoen onder Jürgen Klopp een vaste waarde, maar de Japanner komt minder tot zijn recht in de speelstijl van Slot. Hij mag voor het juiste bedrag weg. De voormalig Feyenoord-coach deed tijdens de voorbereiding ook een beroep op Dominik Szoboszlai én Gravenberch als nummers zes. "Ik denk dat Ryan het heel goed deed op die positie", zei Slot na het oefenduel met Manchester United (3-0).

The Reds kunnen straks ook weer beschikken over Alexis Mac Allister, die de positie ook uitstekend kan invullen. Toch zit Liverpool al achter een nieuwe controleur aan. Het gaat om een speler van buiten de Premier League, maar The Athletic noemt nog geen naam.

Verder wil Liverpool nog een nieuwe verdediger en een vleugelaanvaller aantrekken. Anthony Gordon blijft voor die laatste vacature een kandidaat, al lijkt Newcastle United hem niet meer te laten gaan. Eind juni waren beide clubs nog dicht bij een dubbeldeal: Gordon zou voor 87 miljoen euro naar Anfield vertrekken en Joe Gomez moest voor 52 miljoen de omgekeerde weg bewandelen. Die transfers zijn inmiddels van de baan.

Newcastle stond destijds onder druk om te verkopen vanwege de financiële regelgeving in de Premier League, maar wist kort daarna Elliot Anderson en Yankuba Minteh te verkopen. The Magpies zetten nu zelfs in op een contractverlenging van de 23-jarige buitenspeler.

De toekomst van Gomez bij Liverpool is nog ongewis. Hij maakt deel uit van de plannen van Slot, maar er is meer interesse in de mandekker.