Simons blijft op verlanglijstje van Bayern

'Geïnteresseerde topclub haalt Simons niet van lijst ondanks seizoen in Leipzig'

5 augustus om 23:27

Bayern München houdt Xavi Simons op de verlanglijst, ondanks zijn extra jaar bij RB Leipzig. De Duitse topclub wil volgend jaar zomer een slag slaan in onderhandelingen met Paris Saint-Germain, zo meldt Sky Sport.

In de zomer van 2025 wil Bayern nog een poging wagen voor Simons. Het lijkt erop dat een verkoop dan voor PSG meer bespreekbaar is. Simons heeft dan nog maar twee jaar op zijn contract staan en ook de clausule met PSV is dan afgelopen. De Eindhovenaren zouden deze zomer een groot deel van de transfersom krijgen als PSG Simons verkocht. Dit was voor de Parijzenaren een grote trigger om de Nederlander te verhuren in plaats van te verkopen.

Bayern wil volgend jaar graag een aanvallende middenvelder halen, maar Simons is daarvoor niet de nummer één optie. Dat is nog altijd Florian Wirtz. Bayern zal voor de smaakmaker van Leverkusen echter heel diep in de buidel moeten tasten. Simons is daardoor een alternatief. Bayern probeerde deze zomer de Nederlander ook al te halen, maar toen wilde PSG zoals eerder gezegd niet meewerken aan een verkoop.