Rose bevestigt Simons naar Leipzig

Leipzig-coach lijkt komst Simons te bevestigen: 'Wil hier een leider worden'

29 juli om 19:10
Laatste update: 29 juli om 19:22

Xavi Simons speelt ook komend seizoen voor RB Leipzig. Dat bevestigt trainer Marco Rose tegenover de Duitse tak van Sky Sports. De middenvelder annex aanvaller wordt gehuurd van Paris Saint-Germain. 

Het zat er al even aan te komen, maar nu lijkt de nieuwe huurdeal in kannen en kruiken. Simons gaat net als vorig seizoen de clubkleuren van RB Leipzig verdedigen. Dat laat Rose weten tegenover de Duitse tak van Sky Sports. "Xavi heeft, zo lijkt het, besloten om nog een jaar bij RB Leipzig te spelen, om een leider te worden en zijn verantwoordelijkheid te nemen", aldus de oefenmeester. 

De nieuwe huurovereenkomst is bijna rond. Alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken door Paris Saint-Germain en Leipzig. Het is de bedoeling dat Simons komende week de overstap naar zijn oude club maakt. 

RB Leipzig huurde Simons vorig seizoen al van de Parijzenaren. In de Bundesliga maakte Simons de nodige indruk. Ondanks concrete interesse van clubs als Bayern München en Manchester United is Leipzig erin geslaagd om Simons nog een jaar te strikken. De aanvaller annex middenvelder wilde zélf in Leipzig blijven.