Ajax naar Polen of Noorwegen in laatste voorronde Europa League

Ajax bij winst op Panathinaikos naar Noorwegen of Polen in vierde EL-voorronde

5 augustus om 13:09
Laatste update: 7 augustus om 10:49

Ajax weet de mogelijke tegenstander in de laatste voorronde van de Europa League. Als er wordt gewonnen van Panathinaikos in voorronde drie, dan nemen de Amsterdammers het daarna op tegen Jagiellonia Bialystok uit Polen of FK Bodø/Glimt uit Noorwegen.

De Amsterdammers namen het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen FK Vojvodina. De Serviërs werden in een tweeluik aan de kant gezet, waardoor al bekend was dat Panathinaikos de volgende tegenstander zou worden. De Grieken wonnen tot twee keer toe overtuigend van Botev Plovdiv in voorronde twee. Bij Panathinaikos zijn Nederlanders Bart Schenkeveld en Tonny Vilhena basisklanten.

Ook voor Ajax werd er dus al vroegtijdig geloot wie de tegenstander wordt in de laatste voorportaal van de Europa League. Daarvoor waren er een aantal mogelijkheden. Besiktas (Turkije), Lincoln Red Imps FC (Gibraltar) / FK Dinamo Minsk (Wit-Rusland), The New Saints FC (Wales) / FC Petrocub (Moldavië) en de verliezer van het duel tussen Jagiellonia Bialystok (Polen) / FK Bodø/Glimt (Noorwegen). Uiteindelijk kwam de laatste optie dus uit de loting. Ajax speelt het eerste duel dan uit en de return in eigen huis.

Voor Ajax zou een treffen met Bodø/Glimt niet echt ideaal te noemen zijn. De Noren horen bij de - op papier - zwaarste tegenstanders in de play-offs van de Europa League. Vorig jaar trokken de Amsterdammers in een onderling duel nog wel aan het langste eind. Als Ajax niet wint van Panathinaikos, dan wacht een wedstrijd in de play-offs van de Conference League. Daarin is Ligue 1-club RC Lens dan de tegenstander.