Deze clubs kunnen FC Twente en Ajax loten in Europa

UEFA geeft uitsluitsel: deze clubs kunnen Twente en Ajax straks loten in Europa

5 augustus om 09:45

Ajax en FC Twente gaan een interessante middag tegemoet. De UEFA verricht maandagmiddag de lotingen voor de play-offs van de Champions League en Europa League. Dit zijn de mogelijke tegenstanders van de Nederlandse clubs.

FC Twente moet in de derde voorronde van de Champions League eerst zien af te rekenen met Red Bull Salzburg, dat de komende twee dinsdagen de tegenstander is. Als dat lukt, dan wacht Rangers FC, Dynamo Kiev, Slavia Praag of Union Sint-Gillis voor een plek in het hoofdtoernooi van de vernieuwde Champions League. De Champions League-loting is om 12.00 uur in Nyon.

Mogelijke tegenstanders FC Twente in play-offs Champions League

Rangers FC (Schotland)
Dynamo Kiev (Oekraïne)
Slavia Praag (Tsjechië)
Union Sint-Gillis (België)

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Europa League eerst op tegen Panathinaikos. Bij een zege in het tweeluik tegen de Grieken, worden de Amsterdammers gekoppeld aan het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst, de winnaar van Dinamo Minsk - Lincoln Red Imps, de winnaar van FC Petroclub - The New Saints en de winnaar van Jagiellonia Bialystok - FC Bodø/Glimt. De Europa League-loting is om 13.00 uur

Mogelijke tegenstanders Ajax in play-offs Europa League

Besiktas (Turkije)
Lincoln Red Imps FC (Gibraltar) / FK Dinamo Minsk (Wit-Rusland)
The New Saints FC (Wales) / FC Petrocub (Moldavië)
Jagiellonia Bialystok (Polen) / FK Bodø/Glimt (Noorwegen)

Maandag wordt om 14.00 uur ook geloot voor de play-offronde van de Conference League. Die loting is voor Ajax relevant in het geval er wordt verloren van Panathinaikos. In de play-offs van de Conference League wacht mogelijk een club van naam voor de ploeg van trainer Francesco Farioli, waaronder RC Lens of FC Kopenhagen.

Mogelijke tegenstanders Ajax in play-offs Conference League

FC Kopenhagen (Denemarken) / FC Baník Ostrava (Tsjechië)
FC Heidenheim (Duitsland)
RC Lens (Frankrijk)
Omonia FC (Cyprus) / MOL Fehérvár FC (Hongarije)
SK Rapid Wien (Oostenrijk) / Trabzonspor (Turkije) – afvaller Q3 EL