FC Twente tegen Rangers of Kiev na zege op Salzburg in CL

FC Twente kent route richting Champions League: mogelijke hereniging met Pröpper

5 augustus om 12:12
Laatste update: 5 augustus om 12:16

FC Twente wacht een lastige laatste horde voor het behalen van de Champions League. Mochten de Tukkers doorkomen tegen RB Salzburg, dan wacht in de laatste voorronde van het miljardenbal een duel met of Dinamo Kiev of Rangers FC.

Twente stroomt officieel in de derde voorronde van het toernooi in. De tegenstander daarvan is RB Salzburg. De duels tussen de Tukkers en de ploeg van coach Pepijn Lijnders vinden op 6 en 13 augustus plaats. Eerst spelen de Oostenrijkers thuis, daarna is de return in de Grolsch Veste. Tussendoor begint Twente op zaterdag 10 augustus de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen NEC.

Nog voordat Twente één minuut tegen Salzburg heeft gespeeld, werd er al geloot voor de mogelijke tegenstander in de volgende ronde. Voor die opponent waren er vier opties: Rangers FC (Schotland), Dynamo Kiev (Oekraïne), Slavia Praag (Tsjechië) en Union Sint-Gillis (België). Uit die vier is dus de winnaar van het duel tussen Dinamo Kiev en Rangers FC uit de koker gekomen als mogelijke tegenstander van Twente in de laatste CL-voorronde.

Mocht Twente verliezen van Salzburg, dan wacht het hoofdtoernooi van de Europa League. Dat de Tukkers mogelijk tegen Rangers komen is wel bijzonder, aangezien er een aantal oud-spelers van de club in Schotland spelen. Zo treft Twente daar Vaclav Cerny, Danilo en Robin Pröpper als oud-spelers. Laatstgenoemde speelde tot vorige week zelfs nog voor Twente, maar hij maakte dus ook de overstap naar Rangers.