Perez adviseert PSV meteen te verkopen

Perez adviseert PSV meteen te verkopen: 'Wat een uitkomst, zeg'

4 augustus om 22:12

Kenneth Perez adviseert PSV om Jordan Teze meteen van de hand te doen voor twaalf miljoen euro. AS Monaco zou zich met dat bedrag hebben gemeld voor de 24-jarige rechtsback. De ESPN-analist is uitgesproken.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International pakten zondag uit met de interesse van Monaco voor Teze. Volgens De Telegraaf zou het gaan om een bod van zo'n twaalf miljoen euro. Peter Bosz benadrukte dat PSV daar 'niet nerveus van wordt', hoewel de spoeling in de defensie dun is. Aan dat laatste heeft Perez geen boodschap. "Ik zou zeggen: doen", grijnst de Deen.

Pas daarna hoort Perez van de transfersom die de Monegasken willen betalen voor Teze, die nog een contract voor één seizoen heeft. "Dat zou een uitkomst zijn, zeg." Volgens de oud-speler van de Eindhovenaren is het veel geld voor iemand 'met zijn kwaliteit'. Hij beaamt dat hij in de verdediger geen Oranje-materiaal ziet. "Het lijkt me dat je dit meteen doet, al zit je wel met de aantallen", doelt hij op de blessures. "Maar zo kun je natuurlijk niet beleid voeren, als je dat bedrag kunt krijgen voor iemand met een eenjarig contract."

"Ik vind dat elke club, zeker de topclubs in Nederland, een rechtsback moet kunnen vinden als onverhoopt een back wordt verkocht. Hij komt uit de opleiding van PSV. Een echt goede opleiding moet toch wel een rechtsback hebben staan, die dat eventueel zou kunnen opvangen? In ieder geval voor de time being, tot je een andere opvolger hebt. Anders is het niet heel best."