'Monaco meldt zich bij PSV voor Teze'

'PSV zet zich schrap: Monaco meldt zich voor basisspeler met eenjarig contract'

4 augustus om 10:22
Laatste update: 4 augustus om 15:23

AS Monaco heeft zich bij PSV gemeld voor Jordan Teze. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International zondagochtend. De Franse topclub hoopt de 24-jarige rechtsback los te kunnen weken in het Philips Stadion.

Teze vertelde vorige week nog dat hij op 2 september zeker op de teamfoto zal staan bij PSV, maar het ED concludeert dat hij mogelijk op zijn schreden moet terugkeren. Doordat de verdediger nog maar een contract voor één seizoen heeft, is hij een interessant doelwit. Monaco heeft zijn interesse dan ook kenbaar gemaakt bij de Nederlandse kampioen, die de huid toch duur lijkt te willen verkopen.

Niet alleen is Teze uitgegroeid tot een belangrijke pion in het succesvolle elftal van coach Peter Bosz, PSV kampt achterin ook met de nodige blessures. Hij is met Fredrik Oppegard en Ryan Flamingo zelfs de enige fitte A-verdediger in de selectie.

De viervoudig international gaf dus al aan bij PSV te zullen blijven, maar Monaco denkt hem van gedachten te kunnen laten veranderen. De Monegasken spelen eveneens in de Champions League en hebben de financiële slagkracht om zich te versterken, aldus VI. Hoeveel Teze moet kosten, is niet duidelijk.

De rechtsback debuteerde in het seizoen 2018/2019 in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Hij maakt zich op voor zijn zevende seizoen in de PSV-hoofdmacht. Zondagavond neemt de ploeg van Bosz het op tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.