Lang voert nog altijd mentale strijd

Angst regeert bij worstelende Lang: 'Ik heb gewoon een trauma opgelopen'

5 augustus om 06:55
Laatste update: 4 augustus om 23:12

Noa Lang is blij dat hij ruim zestig minuten kon spelen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, maar deed dat naar eigen zeggen met het 'trauma' van zijn hamstringblessure voortdurend in zijn achterhoofd. De spreekwoordelijke handrem durft de buitenspeler van PSV er nog niet af te halen. De angst op herhaling is zichtbaar aanwezig. 

"Het begon als vorig jaar in De Kuip, hè", vraagt Hans Kraay Jr. na afloop van het duel aan Lang, die precies een jaar geleden voor het enige doelpunt zorgde bij Feyenoord - PSV (0-1). "Ja, maar het eindigt anders", lacht de PSV'er als een boer met kiespijn voor de camera van ESPN. De strijd om de eerste prijs van het seizoen is gestreden, maar de strijd in het hoofd van Lang nog niet. De nummer tien van PSV geeft aan dat hij nog steeds in een dal zit als gevolg van de hamstringblessure die hem het grootste deel van vorig seizoen aan de kant hield. 

"Mentaal blijft het moeilijk. Ik ben gewoon eerlijk, het is een trauma dat ik heb opgelopen. Ik ben mentaal sterk, maar ik moet daar nog wel stappen in maken. Er zit een stijgende lijn in en bij vlagen kan ik mijn ding doen", aldus Lang, die het woord 'trauma' nog meerdere keren in de mond neemt. "Ik heb diep gezeten, daar ben ik gewoon open over. Ik ben een eerlijke jongen. Of ik al uit het dal ben? Nee, maar het gaat wel beter. Nogmaals, ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar ik heb de stijgende lijn te pakken."

Dubbel gevoel

Dat Lang tegen Feyenoord in de basis kon starten en ruim een uur in het veld stond, voelde als een kleine overwinning. Daarom spreekt Lang ook van een 'dubbel gevoel' wanneer hem wordt gevraagd naar de wedstrijd. "Ik ben blij dat ik weer kon spelen, maar het is wel kloten als je van zo'n team verliest. Als je vier keer tegen Feyenoord scoort, mag je onmogelijk vier doelpunten tegen krijgen. Ik denk dat wij in alle facetten beter zijn dan Feyenoord. Wij schieten onszelf in de voet en geven het weg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!