' Ajax 'één stap verwijderd' van komst Rugani'

'Juventus trekt grote conclusie: Ajax 'één stap verwijderd' van komst Rugani'

5 augustus om 06:15
Laatste update: 4 augustus om 17:06

Ajax is nog één stap verwijderd van de komst van Daniele Rugani. Met dat nieuws pakt Il Corriere dello Sport dit weekend uit. Bij Juventus is de verdediger niet meer nodig.

Thiago Motta, de nieuwe trainer van Juventus, heeft Rugani en zijn teamgenoten Federico Chiesa, Wojciech Szczesny, Weston McKennie, Mattia Di Sciglio, Filip Kostic, Arthur Melo en Hans Nicolussi Cavigila duidelijk gemaakt dat ze mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Dat is een boost voor Ajax, waar Rugani meer dan welkom is. De Italiaanse verdediger (30) zou zijn jawoord al hebben gegeven aan Francesco Farioli. Een akkoord ligt er nog niet, omdat Ajax eerst spelers moet verkopen om toe te kunnen slaan op de transfermarkt.

Het is de bedoeling dat Rugani op huurbasis naar Amsterdam komt. Aan het einde van het seizoen kunnen Ajax en Juventus dan weer om tafel om eventueel een definitieve overname te bespreken. Een optie tot koop is niét op papier gezet. Volgens Il Corriere dello Sport moet de deal na het Europa League-tweeluik tegen Panathinaikos rondkomen.

Rugani maakt sinds 2015 deel uit van de Juventus-selectie. Hij is in Turijn een gewaardeerde kracht, maar wist nooit over een lange periode uit te groeien tot een vaste basisspeler. Zijn contract loopt tot medio 2026.