'Monaco heeft eerste miljoenenbod op Teze al gedaan'

'Teze ziet PSV-vertrek wel zitten: hoogte van Frans openingsbod bekend'

4 augustus om 14:48
Laatste update: 4 augustus om 15:24

AS Monaco heeft via tussenpersonen een bod van twaalf miljoen euro gedaan op Jordan Teze. Zondagochtend kwam het nieuws naar buiten dat de Franse club geïnteresseerd is in de PSV-verdediger en volgens De Telegraaf is de kans nu zeer reëel dat hij vertrekt.

Volgens De Telegraaf melden bronnen rondom PSV dat Teze intern heeft laten weten dat hij graag de aantrekkelijke overstap naar de Ligue 1-topclub wil maken. De afgelopen dagen heeft er intensief overleg plaatsgevonden tussen PSV, AS Monaco en Ali Dursun, de zakelijke vertegenwoordiger van Teze.

PSV verkeert niet in een sterke onderhandelingspositie, omdat het contract van Teze volgend jaar afloopt. Dit betekent dat de club niet de hoogste prijs kan vragen voor de viervoudig Oranje-international en ook niet streng kan optreden tijdens de onderhandelingen, uit angst om zonder deal achter te blijven. Eerdere interesse van andere clubs voor de razendsnelle rechtsback resulteerde in biedingen van maximaal zeven à acht miljoen euro.

AS Monaco heeft dus een aanzienlijk beter bod gedaan voor Teze. Hoewel dit een aantrekkelijk bedrag lijkt voor een speler met nog slechts een jaar contract, vraagt PSV momenteel een hogere som. De Eindhovenaren mikken op een bedrag van vijftien miljoen euro. Teze liet vorige week nog optekenen dat hij PSV niet zal verlaten deze zomer.