'City wil transfer Van Duiven snel afronden'

'City wil transfer Van Duiven snel afronden: duidelijkheid over vergoeding PSV'

4 augustus om 07:55

Manchester City hoopt de komst van Jason van Duiven volgende week af te ronden. De opmerkelijke transfer van de negentienjarige spits van PSV is weer een stapje dichterbij, meldt het Eindhovens Dagblad.

Hoewel er nog geen sprake is van een mondeling akkoord, werken alle partijen hard aan een deal. Van Duiven kan PSV in het meest gunstige geval drie miljoen euro opleveren, stelt het ED. Dat is dan wel inclusief een aantal bonussen. Daarnaast bedingt de Nederlandse kampioen een doorverkooppercentage.

Het is de bedoeling dat Van Duiven wordt ondergebracht bij het Belgische Lommel, dat ook deel uitmaakt van de City Football Group. Daar moet de spits de laatste stap in zijn ontwikkeling zetten. Iets waar hij bij PSV tegen aanhikt door de concurrentie van Luuk de Jong en Ricardo Pepi. Ook bij Jong PSV heeft hij met Jesper Uneken een geduchte concurrent.

Van Duiven trainde zaterdag overigens mee met het eerste elftal van PSV. Dat komt mede door de situatie van Luuk de Jong, die door ziekte een vraagteken is voor het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Of de aanvoerder in actie kan komen, wordt zondag pas beslist.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!