'Priske kiest voor Wellenreuther als eerste doelman bij Feyenoord

'Priske hakt belangrijke knoop door en maakt eerste doelman Feyenoord bekend'

4 augustus om 14:47
Laatste update: 4 augustus om 17:27

Timon Wellenreuther wordt de eerste doelman van Feyenoord, zo weet 1908.nl. Trainer Brian Priske zou zijn keuze hebben gemaakt en gaat Wellenreuther zondag, ten koste van Justin Bijlow, opstellen tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De doelman die zondag bij Feyenoord onder de lat staat in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, is ook gedurende het Eredivisie-seizoen de eerste keeper van Feyenoord, bevestigde Priske al op de persconferentie. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Bijlow, gezien de Deen zondag de voorkeur gaat geven aan Wellenreuther.

'Het gegeven dat Bijlow later in de voorbereiding aansloot bij Feyenoord, gaf mede de doorslag voor Priske', meldt 1908. Bijlow mocht met het Nederlands elftal mee naar het EK in Duitsland en meldde zich daardoor later dan Wellenreuther op Varkenoord. Ook op het EK moest de doelman genoegen nemen met een reserverol.

"Op dit moment wil ik overal eerste keeper zijn. Je moet ook kijken naar de situatie van een club. Als de eerste keeper uit zijn contract loopt, dan is het al anders. Op dit moment wil ik een goed seizoen vol keepen", vertelde Bijlow eerder deze voorbereiding aan ESPN. Of hij een rol als tweede viool definitief accepteert zal nog moeten blijken, maar volgens 1908 'weet de Nederlander zich voorlopig in zijn nieuwe rol te schikken'.