Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen PSV

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske moet flink wat knopen doorhakken

4 augustus om 15:30
Laatste update: 4 augustus om 16:01

Brian Priske beleeft zondag zijn vuurdoop als trainer van Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De Rotterdammers kennen nog flink wat twijfelgevallen voor de officiële start van het seizoen. Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

Feyenoord besloot de voorbereiding met stevige nederlagen tegen Benfica (5-0) en AS Monaco (1-3). Tegen de Monegasken koos Brian Priske wel voor veel wisselspelers en jong talent. Over zijn beoogde basis liet de Deense trainer tot dusver weinig los. Zijn grootste dilemma is de positie onder de lat. "Het wordt iemand met twee handschoenen om zijn handen", wilde hij alleen kwijt.

Justin Bijlow en Timon Wellenreuther ontlopen elkaar bijzonder weinig in de concurrentiestrijd. De keuze lijkt weleens nipt in het voordeel van het jeugdproduct van de Rotterdammers te kunnen uitvallen. Bijlow weet straks drie verdedigers voor zich in het 3-4-3 systeem van Priske. Mede door de afwezigheid van Gernot Trauner is het de verwachting dat Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen en David Hancko zullen starten centraal achterin. Bart Nieuwkoop en Marcos López zijn dan de wingbacks, met name doordat de geblesseerde Quilindschy Hartman en Gijs Smal ontbreken aan de linkerkant.

Ook op het middenveld is het nog even de vraag voor wie Priske kiest. Quinten Timber is doorgaans onomstreden, maar door een blessure speelde hij de gehele voorbereiding pas een halfuur. Hoewel hij inmiddels fit is, komt een basisplaats wellicht te vroeg. De kans is groot dat Antoni Milambo of Gjivai Zechiël aan de aftrap staat. Ook Ramiz Zerrouki kan zich opmaken voor een basisplaats. 

Voorin lijken spits Santiago Gimenez en Igor Paixão zekerheidjes. Ook Calvin Stengs staat vermoedelijk aan de aftrap, al ontbrak hij tegen Benfica en Monaco doordat hij niet topfit was. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, Zerrouki, Zechiël, López; Stengs, Gimenez, Paixão.