Willem ll op Belgische tour

Willem ll zoekt het bij zuiderburen: 'Hebben goede ervaringen met Belgen'

3 augustus om 23:06

Willem II is er afgelopen seizoen in geslaagd om te promoveren naar de Eredivisie met trainer Peter Maes. Naast de oefenmeester haalde de Tilburgers deze zomer nóg meer aanwinsten met een Belgisch verleden richting Brabant. Als het aan technisch directeur Tom Caluwé ligt, blijft het daar niet bij.

Naast Maes is ook Caluwé actief bij Willem II. De technisch directeur haalde als ex-medewerker van Club Brugge en KV Mechelen met Thomas Didillon-Hödl, Mickaël Tirpan, Emilio Kehrer, Cisse Sandra en Kyan Vaesen vijf spelers met een verleden in België naar Tilburg. Dat kwam hem toch ook op wat kritiek te staan.

Caluwé kan zich echter niet vinden in de kritiek en sluit zelfs niet uit dat er nog meer Belgen naar Willem II komen. "Op de vraag hoeveel Belgen er nog gaan komen, kan ik geen antwoord geven. Het kan zijn dat er nog meer komen", geeft hij aan tegenover Voetbal International.

"Willem II is altijd een club geweest waar wat Belgen speelden en daar zijn goede ervaringen mee. Dan kan het dat je vier, vijf of zes Belgen in de selectie hebt. Geografisch gezien is het ook logisch, dat maakt het makkelijker om te integreren. Ik vind het niet heel uitzonderlijk", legt de technisch directeur uit.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!