Boris over zijn plannen met Willem ll als algemeen directeur

Willem ll voelt druk: 'Als je het dit jaar niet redt, is de klap extra groot'

27 juli om 07:08

 Merijn Goris is pas enkele weken de algemeen directeur van Willem ll, maar heeft al grote plannen met de Tilburgse promovendus. In gesprek met het Algemeen Dagblad doet de kersverse directeur een boekje open over de toekomstplannen.

Willem II wil onder toeziend oog van Goris toegroeien naar een begroting van twintig miljoen euro. Afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was de begroting echter nog 'maar' twaalf miljoen euro. Een grote uitdaging, maar Goris vertelt de baan niet aangenomen te hebben, mocht de club niet zo ambitieus zijn.

"We moeten onszelf de druk opleggen om een stabiele Eredivisie-club te worden. Dit is een megabelangrijk jaar. Het verschil in mediagelden wordt weer groter tussen de competities, dus als je het dit jaar niet redt, is de klap extra groot. Dat moeten we voorkomen", stelt Goris de Tilburgers een duidelijke doelstelling.

Hoe de directeur dat voor elkaar denkt te krijgen? "We moeten wat slimmer zijn dan de rest, omdat we geen rijke eigenaar hebben. Op sportief vlak hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in drones en AI-camera's, om de trainingen volledig in beeld te brengen. Ook weet ik toevallig dat de Duitse club Sankt Pauli een kinderopvang heeft bij het stadion. Meerdere clubs hebben ook een supermarkt bij hun stadion. Aan dat soort dingen moet je denken. En niet alles zal werken, maar je moet het wel durven."

Goris werkte in het verleden onder meer in het bestuur bij multinationals als Heineken. In 2021 werd hij CEO van Holland Dairy in Ethiopië. Per 1 juli ging de Goirlenaar aan de slag bij Willem II.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!