Smith-Rowe voor recordbedrag van Arsenal naar Fulham

Smith-Rowe vertrekt voor recordbedrag naar stadsgenoot: 'Perfecte stap voor mij'

2 augustus om 17:01
Laatste update: 2 augustus om 18:43

Emile Smith-Rowe heeft de overstap van Arsenal naar stadsgenoot Fulham gemaakt. Dat bevestigen beide clubs via eigen kanalen. De aanvallende middenvelder speelde vanaf zijn negende in de jeugdopleiding van The Gunners, maar vertrekt nu voor een recordbedrag uit Noord-Londen.

Nog nooit betaalde Fulham meer voor een speler: Smith-Rowe kost The Cottagers bijna veertig miljoen euro, volgens Fabrizio Romano. Het record stond eerst op naam van Jean Michaël Seri. In 2019 kwam de Ivoriaan voor dertig miljoen euro over van OGC Nice.

Smith-Rowe is zelf in zijn nopjes met de overstap. "Eindelijk ben ik er. Ik ben echt blij voor mij en mijn familie. Dit is een heel mooi moment. Ik ben echt opgewonden. Ik wilde hier gewoon zo snel mogelijk naartoe, zodat ik met mijn teamgenoten aan de slag kon", vertelt hij op de website van Fulham.

"Luisteren naar het project, praten met de manager en zien welke spelers we hier al hebben, heeft mij overtuigd. Ik denk dat het een spannend project voor mij is, maar zeker de perfecte stap voor mijn carrière", gaat de kersverse aankoop verder.

Smith-Rowe had officieel nog een tweejarig contract bij Arsenal. Mede door blessureleed kwam hij echter steeds minder in het stuk van manager Mikel Arteta voor. De Engelsman speelde in totaal tachtig Premier League-wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en tien assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!