Weer uitstel: Vitesse moet nog één probleem oplossen van KNVB

Weer uitstel: Vitesse moet één probleem oplossen, dit weekend definitief besluit

2 augustus om 12:50
Laatste update: 2 augustus om 12:55

Vitesse zit nog maximaal één dag in de wachtkamer bij de KNVB. Dat heeft de Arnhemse club vrijdagmiddag bekendgemaakt. Vitesse is er bijna, maar moet nog een wijziging doorvoeren voor het verkrijgen van een nieuwe proflicentie.

Dit weekend neemt de beroepscommissie van de KNVB een definitief besluit over de licentie van Vitesse, dat aan vrijwel alle voorwaarden heeft voldaan om het voortbestaan van de club te garanderen. Toch ontbreekt er nog één aspect: de Arnhemmers moeten uitsluitsel kunnen geven over de overeenkomst met de Common Group van Coley Parry, die zijn miljoenenlening zal moeten opschorten. Dat moet vóór zaterdag 12.00 uur opgelost zijn.

'Zoals eerder besloten mag namelijk de Common Group geen enkele 'zeggenschap' meer hebben binnen de club', verklaart Vitesse in een communiqué. 'Om die reden moet de overeenkomst op een punt worden gewijzigd.'

Vitesse leverde deze week een begroting in zonder het geld van investeerder Guus Franke. Hij sloot een deal met Parry, maar doordat Franke Vitesse nog niet heeft kunnen overnemen, kampt de club nog met een schuld van zeker 14 miljoen euro. De Amerikaan lijkt de claim op dat geld voor een jaar te laten varen. De beroepscommissie van de KNVB lijkt echter aan te sturen op een totale breuk tussen Vitesse en Parry.