Vitesse moet nog langer wachten op licentiebesluit

Geduld Vitesse-fans nog meer op proef gesteld: KNVB stelt licentiebeslissing uit

1 augustus om 18:18
Laatste update: 1 augustus om 18:31

Vitesse krijgt donderdag 1 augustus nog niet te horen of de club de proflicentie mag houden. De licentiecommissie van de KNVB zou vandaag uitspraak doen in de zaak van de Arnhemmers, maar de bond zit nog met wat vragen naar aanleiding van de ingeleverde stukken. Vrijdag 2 augustus staat een overleg tussen de KNVB en Vitesse gepland.

De licentiecommissie lijkt op basis van enkel en alleen de stukken dus geen beslissing te kunnen nemen. Vitesse krijgt vrijdag de kans om de stukken toe te lichten en de vragen van de licentiecommissie te beantwoorden. Het is niet bekend hoe snel daarna een beslissing zal worden genomen of de Arnhemmers wel of niet de licentie terugkrijgen. 

Vitesse kreeg van de KNVB al meermaals uitstel, maar woensdag 31 juli was de deadline voor het indienen van de gevraagde stukken. De Arnhemmers haalden deze deadline en dienden een reddingsplan met een sluitende begroting in. Guus Franke is nog altijd bereid om garant te staan voor die begroting als aandeelhouder en ook hij is bereid om extra toelichting te geven.

Voor Vitesse zal het dus afwachten blijven. Coach John van den Brom is al bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Een voordeel voor Vitesse zou het vertrek van Melle Meulensteen kunnen zijn. De verdedigende middenvelder vertrok onlangs voor enkele tonnen naar het Italiaanse Sampdoria.