Vitesse-fans houden het niet meer

Veel vragen bij fans van Vitesse: 'Het is niet meer te houden man'

1 augustus om 19:15

Er komt donderdag geen uitsluitsel voor Vitesse en dat zorgt voor nóg meer spanning bij de fans van Vitesse. Suzanne Wichhart van de Supportersvereniging Vitesse erkent in gesprek met De Gelderlander dat haar WhatsApp overuren draait. Volgens Ferry Reurink, die meerdere boeken over Vitesse schreef, ‘houdt het niet meer’.

'De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB zal vandaag 1 augustus, nog geen beslissing nemen over het door Vitesse aangetekende beroep tegen het niet krijgen van een proflicentie', meldde Vitesse donderdag. 'De beroepscommissie heeft nog vragen over de op 31 juli door Vitesse aangeleverde nieuwe documenten, mede in relatie tot eerdere besluitvorming van de licentiecommissie.'

Ondertussen wordt de spanning onder de fans van Vitesse groter en groter. "WhatsApp maakt overuren met mensen die denken: huh?", aldus Susanne Wichhart, voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse (SV), tegenover De Gelderlander. "Iedereen was de hele middag op van de zenuwen, constant de berichtgeving aan het refreshen en er gingen allerlei geruchten rond over persconferenties. Nu komt er uiteindelijk vandaag toch geen duidelijkheid."

"Ik word er toch wel een beetje nerveuzer van", vervolgt Wichhart, die alleen maar kan gissen naar de betekenis van het nieuw uitstel. "Ik denk dan: een begroting is sluitend of niet. Het lijkt me dat je daar niet veel vragen over zou moeten hebben."

Reurink schreef meerdere boeken over Vitesse. "Het is niet meer te houden man", aldus de historicus. Daarmee verwoordt hij het gevoel van veel Vitessenaren. Reurink had zijn dag 'een beetje om het besluit heen gepland'. "Ik ben maar aan de slag gegaan met het foto-archief, terugkijken op mooie momenten van toen. Dan doe ik in elk geval iets waar de club wat aan heeft.” De Arnhemmer vraagt zich af of het uitstel goed of slecht nieuws is. "Ik heb echt geen idee."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!