Hato speelt liever op andere positie bij Ajax

'Ik wil het veld niet de schuld geven, maar niet mijn beste wedstrijd voor Ajax'

2 augustus om 12:35

Jorrel Hato speelt het liefst in het centrum van de verdediging, maar accepteert de keuze van trainer Francesco Farioli om hem als linksback te gebruiken. In de Europa League-return tegen FK Vojvodina scoorde hij op fraaie wijze.

Zijn bevrijdende doelpunt in Servië had Hato wel even nodig, geeft hij toe aan onder meer Ajax Life. "Het was niet m'n beste wedstrijd. Ik wil het veld niet de schuld geven, maar dat had er wel mee te maken."

Zijn nieuwe rol aan de linkerkant is sowieso al wennen. "Ik denk dat ik het goed invul. Het is anders dan centraal, maar dit systeem past wel degelijk bij me. Ik speel vooral aan de binnenkant. Dan hou ik de lijn naar de linksbuiten open. Van daaruit moet ik doorvoetballen naar de zes en of acht."

"Na twee of drie weken had ik een gesprek met de trainer", zegt Hato over de boodschap die hij in de voorbereiding kreeg van Farioli. "Hij vertelde me mij als linksback te zien. Ik heb nog steeds de voorkeur voor centraal, maar Farioli heeft daarin zijn visie. We doen het goed op dit moment."