Salzburg en Lijnders verkopen Sucic aan Sociedad

Salzburg en Lijnders zien kort voor 'Twente' tweede belangrijke kracht vertrekken

2 augustus om 09:45

Niet alleen FC Twente, maar ook Red Bull Salzburg ziet belangrijke krachten vertrekken in aanloop naar het treffen in de derde voorronde van de Champions League. De Oostenrijkse topclub heeft in navolging van Strahinja Pavlovic ook Luka Sucic van de hand gedaan.

Red Bull Salzburg verkocht centrale verdediger Pavlovic deze week aan AC Milan, maar het is niet de enige aderlating voor de ploeg van coach Pepijn Lijnders. Ook Sucic is vertrokken. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap naar Real Sociedad, zo maken de clubs bekend. De La Liga-subtopper betaalt tien miljoen euro voor de tienvoudig Kroatisch international, weet Fabrizio Romano.

Sucic speelde het afgelopen seizoen 32 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde en negen assists gaf. Hij doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Salzburg. Bij Real Sociedad heeft de middenvelder een contract voor vijf seizoenen getekend, tot medio 2029. 

Voor Salzburg en Lijnders is het de tweede belangrijke speler die vertrekt, slechts vier dagen voor de eerste ontmoeting met FC Twente. Ook de Tukkers raakten evenwel een steunpilaar kwijt. Aanvoerder Robin Pröpper ging naar Rangers.

Luka Sučić has completed his move to Real Sociedad from Salzburg. Exclusive details: €10m transfer fee plus 10% sell-on clause. Contract until June 2029, medical done today.