FC Twente met rug tegen de muur bij exit Pröpper

FC Twente met rug tegen de muur bij exit Pröpper: "Dat is zoals het is"

1 augustus om 20:38

FC Twente stond met de rug tegen de muur toen Rangers FC zich meldde voor Robin Pröpper. Door een clausule in zijn contract, kon de verdediger voor een vastgestelde transfersom naar Rangers FC vertrekken, vertelt technisch directeur Arnold Bruggink.

Twente en Pröpper maakten de afspraak vorig jaar, toen de club een buitenlandse transfer van de aanvoerder blokkeerde. "Daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de mogelijke wat-als-dan-situaties die zouden kunnen ontstaan bij de volgende keer", aldus Bruggink tegen TC/Tubantia. "Dan ga je met elkaar zitten, en dan maak je afspraken."

Pröpper verlengde zijn contract tot medio 2027 en kon weg als een club op 31 juli vóór 00.00 uur de vastgestelde transfersom wilde betalen. "En daar heeft hij nu gebruik van gemaakt", zegt Bruggink. "Dat is zoals het is. Twee dagen voor 1 augustus is dit gaan lopen." Hoeveel Rangers heeft betaald voor Pröpper, is niet bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder de video

"Het moment is niet lekker", erkent Bruggink, verwijzend naar de Champions League-clash met Red Bull Salzburg (over vijf dagen) en Eredivisie-start tegen NEC (over acht dagen). "Niet lekker voor de trainers, de spelers, de supporters, de club. Het blijft ook gek. Opeens is er een belangrijke schakel - die in het midden van de groep stond - weg. Ook nog eens je aanvoerder."